Start en groei Fresh Chain

 

Start Fresh Chain

In 1998 zijn wij begonnen met de import van Hoja Verde rozen uit Ecuador. Vanaf de start is ons doel om lange termijn relaties op te bouwen, zowel met onze leveranciers als met onze afneempartners, waarbij de naam van de leverancier in de keten herkenbaar blijft.

 

Groei Fresh Chain

Een aantal jaren later werd Fresh Chain vertegenwoordiger en importeur van de genetisch gemodificeerde blauwe anjers van Florigene in Europa.

 

Logo Fresh Chain met Hoja Verde producten en Mira avocado olieAanvulling Hoja Verde Gourmet

Hoja Verde ging investeren in dark chocolate en later ook in koffie. Hoja Verde heeft ons gevraagd om naast de rozen ook deze producten te gaan promoten in de Benelux, in Europa. En hierop hebben wij “ja” gezegd!

Toevoeging avocado olie

Tijdens een van de vele reizen naar Ecuador waren we inmiddels ook in contact gekomen met de producent van de avocado olie (een ander familie-bedrijf dan Hoja Verde), wat we een zeer bijzonder product vonden en vinden. Dit heeft erin geresulteerd, dat we ook de avocado olie onder de naam Hoja Verde Gourmet mochten gaan voeren, waardoor we onder een producentennaam verschillende producten kregen: rozen, chocolade, koffie en avocado olie.

Officiele start Hoja Verde Gourmet

Na een reis naar de koffie- cacao- en avocado-plantages in Ecuador in de zomer van 2011, zijn we echt begonnen om deze producten in de markt te zetten.

Vaas met tekening van maskers gemaakt door Eduardo Vega uit EcuadorAanvulling met keramiek Vega

En omdat we het zelf heel leuk en bijzonder vinden, hebben we ook een beetje keramiek van de beroemde kunstenaar Eduardo Vega en zijn zoon Juan-Guillermo Vega geïmporteerd. Dit na eerst een bezoek te hebben gebracht aan de galerie en ateliers van beide heren in Cuenca, in het zuiden van Ecuador in 2011.

Import grootbloemige anjers en trosanjers van SB Talee - Colombia

Rond de zomer 2011 importeren wij tevens grootbloemige anjers en trosanjers van de veredelaar en kweker SB Talee - Colombia.

 

Avocado olie onder eigen naam verder

De avocado olie producent deed in april 2013 mee aan een olie contest (AVPA contest) in Parijs. Hiermee wonnen ze een zilveren en een bronzen medaille. En op de certificaten stond de eigen producentennaam Mira vermeld. In overleg met de avocado olie producent hebben we toen besloten, om de avocado olie voortaan onder de naam Mira te voeren.