Rozen

Grote rozenkop in geel/groene kleur met rood/oranje randje uit Ecuador

Ecuador rozen Hoja Verde

Door de ligging op de evenaar en op hoogte is de lichtintensiteit in Ecuador hoog en is er een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. 's Nachts koelt het flink af, waardoor de rozen langzamer maar intenser groeien. Door al deze facetten zijn de koppen van de Ecuador rozen veel groter, zijn de kleuren van de Ecuador rozen intenser en de stelen dikker dan de rozen uit Nederland en Zuid-Afrika.

Zie ook: www.hojaverde.com.ec

 

 

 

 

Familiebedrijf Hoja Verde

Sinds 1997 is Hoja Verde een familie bedrijf in zeer hoge kwaliteit rozen. De 3 kwekerijen van Hoja Verde zijn in het gebied Cayambe gelegen op een hoogte van ongeveer 2850 meter boven de zeespiegel. Hoja Verde heeft inmiddels 120 variëteiten rozen en is continu in ontwikkeling.

 

Fairtrade

In Ecuador zijn in totaal 6 fairtrade gecertificeerde rozenkwekerijen, waarvan de 3 rozenkwekerijen van Hoja Verde. Hoja Verde is een sociaal verantwoord bedrijf, rekening houdend met het milieu en de bestaande natuur. Op de kwekerijen werken mensen vanuit de directe omgeving, die daardoor een beter bestaan hebben. Middels ondersteunende projecten is er veel geregeld voor de werknemers: medische zorg, studiefinanciering, supermarkt en computercentrum faciliteiten, kindergeneeskunde voor de kinderen van de werknemers, ontwikkeling voor huisvesting en een goede informatievoorziening over het bedrijf en over sociale en culturele aspecten. De omstandigheden waaronder de mensen op de kwekerijen werken voldoen aan gestelde normen. Zo worden de werknemers op deze kwekerijen niet blootgesteld aan allerlei giftige chemicaliën, waar ze ziek van kunnen worden.

 

Certificaties Hoja Verde

Flor del Ecuador, Fair Label Organization (FLO), ISO 9001:2000 en BASC (antismokkel certificatie).

 

Continue kwaliteit en kwantiteit Hoja Verde rozen

De kracht van Hoja Verde is, dat zij in staat is om het gehele jaar door een continue kwaliteit en kwantiteit te waarborgen. Alvorens de rozen verzonden worden, vindt er een strenge selectie plaats. Kromme stelen, rozenkoppen in verschillende grootte en in verschillend snijstadium komen niet voor.

 

De Hoja Verde rozen zijn verkrijgbaar bij

Ed Groot: 06-51345597   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Van Der Deijl roses   www.vanderdeijlroses.com
New Ecuador   www.newecuador.nl


Klik op de foto voor een vergroting