Over Hoja Verde

Start familiebedrijf Hoja Verde rozen

In 1997 begon Hoja Verde met de productie van rozen voor de export, hoofdzakelijk voor de Europese en Russische markt. Deze 2 markten vereisten een hogere kwaliteit en een bedrijfsbeleid met speciale normen op sociaal en milieu gebied.

 

Certificaten Hoja Verde rozen

  • Certificaat FLP = Flower Label Program
  • Hoja Verde kreeg als eerste de groene label- FLP - voor rozen in Ecuador.
  • FLP of Flower Label Program wil de sociaal en milieuverantwoorde teelt van bloemen en planten stimuleren, zowel in het noorden als in het zuiden. Het doel is de sociale arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden van landarbeiders te verbeteren. FLP stelt bovendien normen voor het gebruik van pesticiden en chemische stoffen en verplicht de bedrijven om maatregelen te nemen om het milieu te beschermen.
  • Flower Label Program is een gezamenlijk initiatief van mensenrechtenorganisaties, vakbonden, producenten van bloemen en detailhandelaars. Meer dan 60 bloemkwekerijen over de hele wereld (Colombia, Ecuador, Kenia, Zuid-Afrika, Tanzania, Zimbabwe en Portugal) maken deel uit van FLP. In totaal gaat het over zowat 1000 ha., waarop ongeveer 15.000 landarbeiders werken.
  • Certificaat FLO = Fair Label Organization
  • Hoja Verde heeft voor al zijn 3 rozenkwekerijen het FLO certificaat. In heel Ecuador zijn er 6 rozenkwekerijen, die het FLO certificaat hebben, waarvan Hoja Verde er dus 3 in bezit heeft.
  • Certificaat Flor Ecuador
  • Dit certificaat is uitgegeven door Expoflores. Flor Ecuador staat voor een sociaal en milieuvriendelijk karakter, wat legale productie op de Ecuadoriaanse kwekerijen garandeert.             
  • BASC
  • Dit is een antismokkel certificatie.        

 

Groei Hoja Verde rozen

Hoja Verde begon met 4 ha. en heeft nu 3 rozenkwekerijen: Hoja Verde, Joy Gardens en Flor Mare, welke te samen 42 ha. beslaan en waar in totaal 500 werknemers werken. Hoja Verde betekent: “Groen blad”.

    

Start Hoja Verde Gourmet met Fino Arriba chocolade

In 2009 ontstond het idee om de rozen samen met Fino Arriba chocolade te verkopen. Net als de rozen, is ook Fino Arriba chocolade uit Ecuador heel specifiek door het klimaat en de ligging van de plantages. Echter door de verschillende regelgeving qua product werkte deze combinatie niet. Hoja Verde zette een nieuw bedrijf op: Hoja Verde Gourmet.

  

Opname Arabica koffie in Hoja Verde Gourmet

Door de goede reputatie van Hoja Verde op fairtrade gebied (rozenkwekerijen) werd Hoja Verde in 2010 benaderd door Prodel om deel te nemen aan een project, om hulp te bieden aan koffieboeren in het zuiden van Ecuador, in de provincie Loja. Inmiddels is dit project in september 2012 na 18 maanden gestopt en zet Hoja Verde Gourmet de hulp aan deze koffieboeren in zijn eentje voort.

 

Toevoeging avocado olie in Hoja Verde Gourmet

Door de vele reizen naar Ecuador waren wij, Fresh Chain, in contact gekomen met de familie Dávalos, welke avocado olie produceren. Wederom door het klimaat en de ligging van de avocado-plantages is deze avocado olie zo bijzonder! In overleg met de familie Dávalos en de familie van Hoja Verde Gourmet werd besloten om de avocado olie in Hoja Verde Gourmet op te nemen, en dat geschiedde in najaar 2011.

 

Hoja Verde Gourmet

Eerlijk en heerlijk voor de mond

Puur natuur en gezond!

 

Avocado olie onder eigen naam

11 April 2013 won de producent Mira (Uyama farms) een bronzen en een zilveren medaille voor hun avocado olie. Omdat op de certificaten en medailles de naam Mira vernoemd wordt, heeft de producent van de avocado olie in overleg met Fresh Chain besloten om in het vervolg onder zijn eigen merknaam Mira verder te gaan.