Brownie's met 100% Hoja Verde chocolade

Ingrediënten: 

- 80 gram (1 reep) 100% Hoja Verde chocolade
- 200 gram boter
- 6 eieren
- 400 gram suiker of een ander zoetmiddel
- 180 gram bloem
-
1 theelepel  gist
- halve kop gehakte walnoten

Bereiding: 
- Meng de eieren en de suiker.
-
Voeg  boter toe (zacht gemaakt bijv. in de magnetron)
- V
ervolgens de chocolade die au bain-marie gesmolten is.
- Voeg daarna de bloem en het gist toe.
- En als laatste de gehakte walnoten.
- Alles goed mengen. 
- Daarna in een ingevette bakvorm doen.
- Vervolgens gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180
o Celsius bakken.

 

Zeebaars al pesto met Mira avocado olie

Porties: 4

Ingrediënten

Pesto:
- 1 kopje verse basilicum bladeren
- ½ kopje Mira avocado-olie
- ¼ kopje macadamia
- 1 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- Versgemalen zeezout en peper

Zeebaars:
- 4 zeebaars filets
- 8 eetlepels Mira avocado-olie
- 1 citroen
- ¼ kopje droge witte wijn
- gedroogde tomaten
- versgemalen zeezout en peper

Werkwijze:
Doe de basilicum, avocado-olie, macadamia noten en knoflook in een blender, totdat het een lichte puree vormt. Voeg zout, peper en de Parmezaanse kaas toe.
Bestrijk de zeebaars filets met Mira avocado-olie.
Bak de filets aan beide zijden goudbruin in een pan, strooi er zeezout en peper over.
Meng het citroensap met de witte wijn en besprenkel hiermee de filets. Doe vervolgens een eetlepel van de pesto over elke filet en garneer met gedroogde tomaten.

 

Mira avocado olie in Polenta-citroencake met eetbare bloemen

Vorm van 1 liter inhoud

 

Ingrediënten

  • 225 ml Mira avocado olie 100% Hass
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren (M)
  • rasp en sap (apart) van 2 onbespoten citroenen
  • 225 gram amandelmeel
  • 190 gram kort kokende polenta
  • 1½ el bakpoeder
  • ½ bus poedersuiker
  • diverse soorten eetbare bloemen, bijv. Lavendel, Madeliefjes, Viooltjes

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160o C. Meng de olie met 150 g van de suiker tot een romige massa. Voeg een voor een de eieren toe en roer er alle citroenrasp en een lepel van het citroensap door. Mix dit alles goed. Meng het amandelmeel, de polenta en het bakpoeder door elkaar. Klop het bij het suikermengsel. Als het goed is, heeft het beslag dezelfde dikte als 'normaal' cakebeslag. Giet het in een ingevette tulbandvorm. Bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar (test met een satéprikker of de cake gaar is). Laat de cake afkoelen in de vorm. Maak intussen de suikerstroop. Verwarm 75 ml citroensap en los hierin de rest van de suiker (50 g) op. Keer de cake op een bord en prik met de satéprikker gaatjes in de bovenkant van de afgekoelde cake. Giet de suikerstroop eroverheen. Laat nog even goed intrekken. Maak een dik glazuur van de poedersuiker en een deel van het overgebleven citroensap. Bestrijk hiermee de bovenkant van de cake en versier met de bloemen.

 

Bereidingstijd

± 10 min en 40-45 minuten in de oven + afkoelen

 

Mira avocado olie mayonaise

avocado mayonaiseIngrediënten:

  • 2 verse kippen eieren
  • 4 eetlepels limoensap
  • 1 gesneden prei
  • 1,5 kopje avocado olie
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • zout naar smaak

 

Bereiding:

Doe de eieren en het limoensap in een blender. Zet de blender op een rustige stand en voeg langzaam de olie, de gesneden ui en de gehakte koriander toe. Voeg zout naar smaak toe. Serveer het als een salade dressing bij bijvoorbeeld een tonijnsalade of pastasalade of bij gefrituurde of gebakken aardappels. De dressing is in een afgesloten bakje in de koelkast beperkt houdbaar.

Gegrilde aubergine met Mira avocado olie

gegrilde aubergineIngrediënten:

  • 1/4 kop avocado olie
  • 2 gehakte knoflooktenen
  • 2 aubergine's, in dunne plakken gesneden en gegrild
  • 2 rijpe tomaten, in plakken gesneden en gegrild
  • 1 mozarella kaas
  • basilicum bladeren

 

Dressing:

  • 4 eetlepels gedroogde tomaten
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels avocado olie
  • zout en peper naar smaak

 

Bereiding:

Doe de gedroogde tomaten met de wijnazijn, de mayonaise, de avocado olie, het zout en de peper in een blender en zet het even apart. Wrijf de dunne aubergine plakken in met avocado olie om ze vervolgens te grillen in een grilpan aan beide kanten. Gril de tomatenplakken 1 minuut per kant. Maak een bord of schaal op met dakpansgewijs gelegde plakken aubergine, tomaten en mozarella kaas. Het leukst is het als je het om en om doet. Besprenkel het met de zelfgemaakte dressing. Eet smakelijk!

Avocado soep met Mira avocado olie

avocado soepIngrediënten:

  • 2 zachte avocado's
  • 2 liter runder- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels avocado olie
  • 1 gesneden prei
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 theelepel limoensap
  • zout naar smaak

 

Bereiding:

Verwarm de bouillon. Gebruik de avocado olie om de gesneden ui in een koekepan licht te fruiten. Schil de avocado's en haal de pit eruit. Doe het avocado vruchtvlees in een blender en voeg daaraan de gefruite uien met de olie, de koriander en het citroensap toe. Meng dit vervolgens met de bouillon en breng het aan de kook. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Serveer bij de soep aardappels gebakken in avocado olie.

Notenbrood met Mira avocado olie

Benodigdheden:

- 600 gram fijngemalen noten (hazelnoot, walnoot, amandel)

- 6 eieren

- een flinke scheut 100% Hass Mira avocado olie

- zout (Himalaya)

- eventueel gemalen kokos

- gedroogde abrikozen, vijgen of dadels

 

Werkwijze:

- Verwarm de oven op 170o Celsius

- Klop de eieren los en doe de fijngemalen noten, vruchten en de rest erbij

- Doe het geheel in een cakeblik

- Bak het geheel 40 minuten in de oven met aluminiumfolie op het blik en vervolgens 40 minuten zonder het aluminiumfolie erop

 

Het notenbrood kan in de diepvries bewaard worden!

Avocado-peer smoothie

Super healthy avocado-peer smoothie