Publicatie "Met het oog op Kerst ................. de kunst van het genieten"

Vrijdag 22 november 2013

Een leuk stukje tekst over de intieme kerstshow in Het Witte Huis in Zwanenburg, georganiseerd door Schreuder & Kraan uit de Gierstraat in Haarlem. Hier was ook Fresh Chain aanwezig om de Hoja Verde chocolade & koffie en de Mira avocado olie uit Ecuador te promoten.

Met het oog op kerst ......... de kunst van het genieten

Mira avocado olie in blog en nieuwsbrief van The Bootcamp Club

Donderdag 7 november 2013

Logo The Bootcamp ClubVandaag is er een mooi stukje tekst geplaatst over de Mira avocado olie uit Ecuador in het blog van The Bootcamp Club. Morgen wordt de Mira avocado olie ook in hun nieuwsbrief genoemd. Zie: http://thebootcampclub.nl/nl/blog .

Mira avocado olie in Misset Horeca vakblad

Vrijdag 1 november 2013

Vandaag een publicatie over de Mira avocado olie uit Ecuador in het vakblad Misset Horeca.

Publicatie Mira avocado olie uit Ecuador in vakblad Misset Horeca

 

Hoja Verde koffie in Saisonnier Herfst 2013

29 Oktober 2013

Kaft Culinaire Saisonnier magazine Herfst 2013Vandaag zelf het seizoensmagazine Culinaire Saisonnier Herfst 2013 ontvangen. In dit mooie magazine staat de editorial over het bezoek aan de koffieplantages in Ecuador samen met Joost van Roosmalen (hoofdredacteur) en Wouter Weststrate (fotograaf) afgelopen februari/maart 2013. Het is echt een schitterend verhaal geworden. Helemaal leuk is, dat er ook nog 4 pagina's over Ecuadoriaans Streetfood beschreven staan, o.a. het eten van cavia's! Zie ook: Koffie in Ecuador, meer dan alleen maar een straffe bak .

Roulette Witte Weekblad Hillegom e.o.

Woensdag 9 oktober 2013

Leuk stukje tekst over mijzelf in de wekelijkse roulette in het Witte Weekblad Hillegom e.o.

Jolanda Groot van Fresh Chain in de roulette van het Witte Weekblad van de Bollenstreek

Blauwe anjer in vakblad Bloemisterij

6 September 2013

 

kaft-vakbald-bloemisterij-06.09.2013Blauwe anjer blijft uniek

Een leuk stukje tekst over de genetisch gemodificeerde blauwe anjer van Florigene, waarvan Fresh Chain het alleenrecht heeft in Europa. Fresh Chain krijgt 3 zendingen per week binnen op Rijnsburg, welke de anjers verdeeld onder exporteurs en distributeurs die de anjers vermarkten in Nederland en Europa. Van de 8 soorten, die er zijn, mogen er maar 2 in Europa verhandeld worden. Dit komt door de Europese wetgeving. Op dit moment loopt er een aanvraag voor toelating van 3 cultivars.

Saisonnier Pâtisserie & Desserts

Zomer 2013

Patisserie_desserts_saisonnier-zomer_2013Het verhaal over de Hoja Verde chocolade uit Ecuador in het Pâtisserie & Dessert magazine van Saisonnier. Ook dit is weer een bijzonder verhaal geworden met mooie foto's.

Zie ook: Editorial Hoja Verde chocolade in Pâtisserie & Desserts

Saisonnier

Het seizoensmagazine voor professionele gastronomie, zomer 2013

Saisonnier-zomer_2013-Mira_avocado_olie-ecuadorWij zijn supertrots, dat in het Culinaire Saisonnier een heel goed verwoord verhaal staat beschreven over onze avocado olie uit Ecuador. In dit verhaal komt heel goed naar voren, dat de familie Dávalos van Mira avocado olie met heel veel passie hun avocado's telen en daar een heerlijke 100% natuurlijke avocado olie van maken in hun eigen fabriekje. Ook komt in het verhaal heel goed naar voren hoe bijzonder het land Ecuador is. Dat door de ligging op hoogte en op de evenaar alle producten uit Ecuador meer geur, kleur en smaak hebben, dan dezelfde vruchten/producten geteeld in andere landen.

Zie ook: Ecuadoriaanse avocado olie in Culinaire Saisonnier

 

 

 

 

Woonmagazine Woonstijl

Mei 2013

woonmagazine-woonstijl-mei_2013-keramiek_Vega_EcuadorSamen met Livin' It, Wooncomfort aan de Haarlemmerstraat 13a in Hillegom, hebben wij, Fresh Chain, een advertentie geplaatst in het woonmagazine "Woonstijl" om het keramiek uit Ecuador van de beroemde heren Vega uit Ecuador, onder de aandacht te brengen. Bij Livin' It is namelijk ons kleurrijke keramiek te koop. Woonstijl is het grootste woonmagazine met meer dan 1 miljoen lezers. Onze gezamelijke advertentie komt uit in regio Kennemerland e.o. met een oplage van 56.000.

Zie ook: Advertentie keramiek Vega uit Ecuador in Woonstijl

Grill- en barbecuemagazine: FIRE & FOOD

Juli 2012

Persbericht over de Hoja Verde avocado olie uit Ecuador in het grill- en barbecuemagazine: FIRE & FOOD in de maand juli 2012.

FireFood-Grill_Barbecue_Magazine-zomer 2012

advertentie-avocado olie ecuador-grillbarbecuemagazine-firefood

Kookvakblad: Kook studio etc.

Juni 2012


Persbericht over de Hoja Verde avocado olie uit Ecuador in het kookblad: Kook studioetc. in de maand juni 2012.

Kookstudioetc-kookvakblad-juni_2012

advertentie-avocado_olie_ecuador-kookstudioetc-kookvakblad

Gourmet products in The Netherlands

November 2011

Lees het blog van Christian Callec, over wijnen, delicatessen en reizen!


blog-christian_callec-gourmetOne of the most interesting places to be during the FOODSPECIALITIESfair in Houten was at BEPPE DELI’s stand. Not such a big stand actually, but a huge assortment of all kinds of products from many different countries. BEPPE DELI is a fantastic wholesaler for the delicatessen (gourmet food) sector. You can find there the most tasty chutneys, jams, relishes, organic (bio) cocktails, mayonnaise and sauces, delicious marmalades, Belgian chocolate, lemonade syrups, olives, mustard, cranberry sauce, organic (bio) pasta, pesto, San Marzano tomatoes, honey, jellies, olive oil from Chile, Italy, Crete and Spain, wine vinegar, avocado oil from Ecuador and so much more, all 100% pure nature and artisan work… A real paradise for gourmet food lovers! And by the way, very kind and enthusiast owner too!
(Arnoud Smid).

 

fresh chain-hoja_verde_gourmet_ecuador-logo

Have a look at the WEBSITE (unfortunately only in Dutch).

Among all the new products introduced during the fair, I discovered a beautiful avocado oil from Ecuador. A charming and very charismatic lady called Jolanda Groot told me about the story behind her product. Her company, FRESH CHAIN is specialized in import from Ecuador and Colombia. Together with her husband, they started in 1998 to import South American roses and carnations with a high fair trade spirit. While doing this, they came across different fantastic gourmet products, mainly from Ecuador. Jolanda is now working for the gourmet branch of Fresh Chain.

Besides the flowers, they import now also coffee beans, chocolate and … avocado oil. All is imported under the brand HOJA VERDE (Green Leaf). I tasted that avocado oil. That was for sure not my first one, I tasted many in Chile. But that one is really different, much better, really pure and tasty, but not so fatty oily as most of the Chilean I tasted. Does this come from the ‘terroir’ where the selected avocados are growing, on rich volcanic ground at 1900 m above sea level? Or is it the purity of the water there, coming from 7 natural sources? Maybe, but I believe that it must be more than only that. The avocados are only used for oil pressing; they must all have high oil content and a great aromatic power. A very important difference with the most (all?) Chilean avocado oils I tasted might be the use of 2 types of avocado instead of only one… The HOJA VERDE avocado oil from Ecuador is made of Hass (like in Chile) en Fuerte avocados which give the oil more complexity, and above all more taste. Last but surely not least, the HOJA VERDE Extra Virgen premium avocado oil is from the 1st cold pressing and is 100% pure nature. It contains no chemicals, no conserving or stabilizing agent. Well, no wonder that I loved it!

Personally, I would never use this kind of oil for baking. Doing it would annihilate the taste, the purity, the structure and … the vitamins. But, of course, it would not be bad for your health because the smoking point of avocado oil is very high, 225°C. However, I prefer to use rice bran oil for baking in my wok, much cheaper…mira ecuador-avocado olie ecuador-avocado This avocado oil is absolutely a gourmet oil, made for salads with (grilled) vegetables, (Ecuadorian) shrimps, crab, organic farm chicken, but also for delicately tasty dishes like al dente cooked pasta with sliced white (or summer) truffle, freshly grated parmigiano reggiano and some of this lovely avocado oil… No truffle available, no problem, replace it by lobster, king crab, scampi or even craw/crayfish, raw salmon, etc… Vegetarian? Do it with fresh, thinly sliced ceps (boletus)…

Just between you and me…. Avocado oil is very healthy! Pretty much as the purest olive oil, but more vitamin C, lutein, carnitine, oleic acid… and plenty of vitamin D, vitamin E, mineral salts like potassium, magnesium and iron, anti-oxidants and folic acid. 

 

Avocado, mira ecuador-avocado olie ecuador-avocadosavocat, aguacate, palta… also good for YOU!