Vers Rotterdam gebruikt MIRA avocado olie en Hoja Verde chocolade

Dinsdag 7 april 2015

Vandaag is Vers Rotterdam geopend, een restaurant met bijzondere recepten gemaakt van verse producten, rawfood, vegetarische en veganistische ingrediënten. En daarin passen natuurlijk ook de 100% Hass MIRA avocado olie en 100% Hoja Verde chocolade uit Ecuador. Tevens zijn de 100% Hass MIRA avocado olie flesjes en 100% Hoja Verde chocolade repen ook te koop bij Vers Rotterdam!

Vers Rotterdam

 

 

Chocoa 2015

Zondag 8 maart 2015

Vrijdagavond 6 maart, zaterdag 7 maart en zondag 8 maart werd  er voor de 3e keer het Chocoa Festival gehouden in Amsterdam, dit keer in de Beurs van Berlage. Het chocolade evenement van Nederland, waar chocolade liefhebbers van heel de wereld elkaar kunnen ontmoeten, zowel op zakelijk als consumptief gebied. Jammer genoeg was het niet zo druk als verleden jaar, maar de mensen die kwamen, waren zéér geïnteresseerd en belangstellend voor kwalitatieve, duurzame en eerlijke chocolade. Steeds meer consumenten worden er van doordrongen, dat er wel degelijk een verschil is tussen bulkcacao en kwaliteitcacao, en dat is wat Chocoa wil bewerkstelligen. Wij stonden er met de Hoja Verde chocolade uit Ecuador en hadden veel belangstelling, vooral de 100% chocolade trok zoals altijd veel aandacht.

Bezoek aan het chocolademuseum in Brugge

Donderdag 5 februari 2015

Nu Nicolás Vélez van Hoja Verde toch in Europa was, kon een bezoek aan het sprookjesachtige Brugge niet uitblijven. In Brugge zijn maar liefst 56 chocolade winkels, in sommige straatjes zijn er wel 8! En mooier konden we het niet hebben, Jacky Vergote, die onze chocolade machines in de nieuwe fabriek van Hoja Verde in Ecuador afgelopen november testte, was onze gids. Hier een foto van ons bezoek aan het chocolade museum van meneer van Belle van Belcolade chocolade. Jacky en Nicolás staan bij de machines, die Jacky vroeger in een van zijn eigen winkels gebruikte om er bonbons mee te maken.

Hoja Verde op ISM 2015

Donderdag 5 februari 2015

De ISM beurs 2015 in Keulen was een groot succes voor de Hoja Verde chocolade uit Ecuador. Heel, heel veel serieuze animo uit allerlei landen. Het was fijn, dat we met zijn vieren waren. We hebben zo het optimale eruit gehaald. Nu alles gaan uitwerken!!!

Kookdemo Horecava 2015 door Takis Panagakis

Maandag 12 januari 2015

Chefkok Takis Panagakis hield vandaag op de Horecava 2015 bij Variatie in de keuken een kookdemo met afvalgroente. Takis is chefkok van restaurant Mazie in Den Haag. Afgelopen jaar won Takis de Gouden Pollepel 2014, beste kok in groente. Fantastisch om te zien, wat hij allemaal van groenteresten weet te maken en hoe heerlijk het allemaal smaakt. Helemaal geweldig was het, dat hij hierbij ook de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador gebruikte. De vinaigrette met de Mira avocado olie en de chocolade mousse met de Hoja Verde chocolade smaakte voortreffelijk!

Te gast bij het radioprogramma Radio Culinair van RTV-Betuwe

Zaterdag 3 januari 2015

Het was de bedoeling, dat ik verleden week al in het programma Radio Culinair van RTV-Betuwe zou komen. Echter door de slechte weersomstandigheden (sneeuw) kwam ik te laat voor de uitzending. Omdat het voor mij een behoorlijk stukje rijden is, hebben we verleden week de uitzending voor vandaag opgenomen. Nu kon ik vandaag rustig naar mijn eigen verhaal op Radio Culinair luisteren! Ik vond het een hele leuke ervaring en heb zo weer onze bijzondere producten uit Ecuador kunnen promoten. De brownies, die Larisse had gemaakt met de 80% Hoja Verde chocolade, waren overheerlijk. Ze had zelf brownies gemaakt met 80% Hoja Verde chocolade, verse avocado's en avocado olie van Mira i.p.v. met boter!!! Bijzonder, erg lekker en een lactose-vrije brownie! Voor het brownie-recept zie: http://larisse.blogspot.nl/2015/01/duivels-lekkere-brownies.html

Mira avocado olie in Kerstmenu restaurant Mazie

Donderdag 25 december 2014

Ik ben heel erg blij, dat chefkok Takis van restaurant Mazie in Den Haag onze Mira avocado uit Ecuador gebruikt. Vandaag wordt de avocado olie ook in het kerstmenu gebruikt! Takis won de "Gouden pollepel van 2014". Takis maakt gebruikt vele (bijzondere) groentes in zijn gerechten. Voor goed en puur eten kunt u prima terecht bij Mazie in Den Haag: www.restaurantmazie.nl

Bezoek aan asociatie Aproca in Esmeraldas Ecuador

Maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 november 2014

Afgelopen dagen heb ik samen met Símon del Hierro van Hoja Verde Gourmet asociatie Aproca in de provincie Esmeraldas in Ecuador bezocht. In asociatie Aproca worden de Fino de Aroma cacaobonen verzameld van 120 families. Soms fermenteert een boer zelf zijn cacaobonen, maar in de meeste gevallen doet asociatie Aproca dat. Hier worden tevens de bonen geselecteerd op grootte. Ook is hier een klein laboratorium aanwezig om de kwaliteit van de cacao te controleren. We werden heel vriendelijk ontvangen en alles werd heel goed uitgelegd.

Daarnaast hebben we 4 cacaoplantages bezocht. De laatste 3 cacaoplantages lagen echt in de rimboe. Daar konden we niet met de auto komen. We moesten zo'n 20 minuten lopen eer we op de plek van bestemming waren. In de cacaoplantage zelf hebben we meer dan 1 uur gelopen. Dit was echt fantastisch! Wel zweten, omdat de luchtvochtigheid erg hoog was en omdat je goed moest uitkijken waar je liep. Dalen en stijgen tussen de cacaoplanten, allerlei fruitbomen, palmen en andere exotische planten.

Het was heel goed om te zien, dat de boeren een goed leven hebben en dat ze hun werk leuk vinden. Tevens zijn ze zich nog volop verder aan het ontwikkelen om bijvoorbeeld de productie per cacaoplant te verhogen. De kennis hoe de planten te telen, de cacaobonen te oogsten e.d. is heel goed.

Bezoek aan nieuwe Hoja Verde chocolade fabriek

Zaterdag 1 en zondag 2 november 2014

Afgelopen weekend heb ik een bezoek gebracht aan de nieuwe eigen chocoladefabriek van Hoja Verde Gourmet in Cayambe in Ecuador. Jacky Vergote, chocolate consultant uit België, ging samen met de mensen van Hoja Verde de nieuwe Selmi machines uit Italië testen. Dit was zéér interessant en erg leerzaam. De chocoladefabriek zag er heel schoon en netjes uit en de machines van Selmi zijn echt top. Ze zeggen wel, dat dat de beste machines van de wereld zijn! Alle machines werkten goed, dus de Hoja Verde chocoladefabriek in Ecuador kan gaan produceren.

Goede promotie Hoja Verde chocolade en Mira avocado olie bij De Tasty 2014

Zaterdag 11 en zondag 12 oktober 2014

Afgelopen weekend stond ik met een proefkraam met de Hoja Verde chocolade en Mira avocado olie uit Ecuador op De Tasty in de Jaarbeurs in Utrecht. Het was zéér geslaagd. Heel veel bezoekers, die echt geïnteresseerd waren in bijzondere producten met een verhaal. Ik heb heel goed onze producten kunnen promoten en ook nog leuk kunnen verkopen. Tevens heb ik mijn netwerk kunnen uitbreiden. Kortom een geslaagd evenement. En ook nog op de foto met René Pluijm, bekend van RTL. Hij vond de Mira Chili Breeze avocado olie erg lekker en gaat er mee experimenteren. Super!!!

Mira avocado olie bij Familiedag Voedselallergie

Zaterdag 4 oktober 2014

Het was vandaag heel nuttig om de Mira avocado olie uit Ecuador te promoten bij de familiedag van Stichting Voedselallergie. Larisse, o.a. bekend van haar boeken met allergeenvrije recepten, had mij bij de Stichting Voedselallergie geïntroduceerd. Dit omdat de Mira avocado olie puur natuur is zonder kunstmatige toevoegingen!!! Voor meer info over allergeenvrije gerechten zie: www.larisse.nl

Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade proeven bij "Proeft Rotterdam"

Zondag 28 september 2014

In de kraam van Vers Lekker Makkelijk gestaan bij het evenement "Proeft Rotterdam". Vers Lekker Makkelijk in Rotterdam verkoopt onze avocado olie en chocolade uit Ecuador. De Van Oldenbarneveltstraat in Rotterdam was omgetoverd tot een heel culinair evenement, waar bezoekers overal van alles konden proeven. Het weer was schitterend, waardoor er veel bezoekers waren. Kortom een zéér geslaagde dag en weer meer mensen bekend gemaakt met Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador!

Kraam van Vers Lekker Makkelijk bij het evenement "Proeft Rotterdam"

Mira avocado olie in goodiebag bij VIP-opening SieMatic Flagship Store Amsterdam

Donderdag 25 september 2014

Vandaag was de VIP-opening van SieMatic Flagship Store in Amsterdam. Elke genodigde kreeg een goodiebag met een flesje Mira avocado olie Andean Star uit Ecuador. Hoe leuk is dit?! Ik mocht zelf ook bij de VIP-opening zijn. Dat was erg leuk, zeker ook omdat ik de aanwezige koks bekend heb kunnen maken met de avocado olie.

Ontmoeting Robèrt van Beckhoven

Woensdag 24 september 2014

Vandaag ging ik naar Gastvrij Rotterdam en hoopte daar een aantal mensen te ontmoeten en te spreken. En dat is gelukt. Ik heb Robèrt van Beckhoven van het TV-progrmamma "Heel Holland Bakt" gesproken. Verder Herman den Blijker, Niven Kunz (groentefreak met 1 Michelinster) en Carlo Midiri (winnaar Dutch Pastry 2013) ontmoet. Helemaal top!

Meester Patissier en Boulanger Robèrt van Beckhoven

Samen met Robèrt van Beckhoven op de foto!

Proefzending Hoja Verde chocolade naar Zweden

Maandag 22 september 2014

Vandaag een proefzending met Hoja Verde chocolade naar Zweden opgestuurd. Verleden week nog een proefzending naar Italië met Hoja Verde chocolade en Mira avocado olie. De merken Hoja Verde en Mira uit Ecuador wereldwijd neerzetten!

2 Koks enthousiast gemaakt voor de Mira avocado olie

Vrijdag 5 september 2014

Leuk, weer 2 koks enthousiast gemaakt voor de Mira avocado olie uit Ecuador; Christian van de Veerdonk van restaurant Eten & Drinken in Geldermalsen en Wouter Klein van Gasterij "de Os en het Paard" in Deil.

 

Distribiteur Mira avocado olie Nederland

Woensdag 17 september 2014

We staan vermeld op de website van www.miranaturals.com als distribiteur van Nederland met foto!

Weer een paar koks die de Mira avocado olie gaan gebruiken

Dinsdag 26 augustus 2014

Afgelopen week zijn er weer 3 bedrijven bij gekomen, die de Mira avocado olie uit Ecuador gaan gebruiken in hun gerechten. Restaurant Allure, Kookstudio 25 en catering PEC uit Rotterdam vinden het een mooi product met een bijzonder verhaal en een toevoeging in hun keuken.

Mira avocado olie in recept van Margriet nr. 32 van 2014

Maandag 4 augustus 2014

Ik kreeg afgelopen weekend een bestelling voor de 100% Hass avocado olie naar aanleiding van een recept in het vrouwenblad Margriet nummer 32 van 2014! De 100% Hass avocado olie in een Polenta-citroencake met eetbare bloemen! En er was ook nog een verwijzing naar onze website Fresh Chain. Helemaal top! Zie bij Recepten (vermeld onder Diversen).

Eerste order Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade naar Zweden

Dinsdag 22 juli 2014

Vandaag wordt de eerste order met Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador opgehaald om naar Zweden getransporteerd te worden. Aanvankelijk werd eerst alleen de avocado olie besteld, later kwam daar ook de Hoja Verde chocolade bij. Helemaal top, nu kan Zweden ook bekend worden met deze eerlijke, heerlijke producten uit Ecuador!

Al onze Ecuador producten te koop bij De Bossche (H)eerlijkheid in Den Bosch

Dinsdag 15 juli 2014

Vandaag bij Ronald en Erik van De Bossche (H)eerlijkheid al onze Ecuador producten gebracht voor hun speciaalzaak, die volgende week open gaat. De Bossche (H)eerlijkheid is gevestigd aan de Kolperstraat 23 in Den Bosch, een zijstraatje van de markt waar vele leuke speciaalzaakjes, gezellige café's en goede restaurants zijn. De Bossche (H)eerlijkheid zal in de Kolperstraat een mooie aanvulling zijn op het bestaande aanbod van winkels. De Bossche (H)eerlijkheid gaat een heel bijzonder assortiment voeren; (h)eerlijke producten van culinair niveau waar een verhaal achter zit. Ik ben dan ook trots, dat onze producten in hun assortiment zijn opgenomen. T.z.t. zal ik ook een proeverij in hun zaak gaan houden om de klanten in regio Den Bosch bekend te laten worden met Hoja Verde chocolade en Mira avocado olie uit Ecuador. Helemaal leuk, ik heb er nu al zin in!

Mira avocado olie bij proeverij Simon Levelt

Zaterdag 21 juni 2014

Bij een proeverij met kaas en thee bij Simon Levelt in Arnhem heeft Danny Koreman de Mira avocado olie onder de aandacht gebracht. De kaas kwam van buurman Chris van Dee, eigenaar van kaasspeciaalzaak van Dee in Arnhem. Het leuke is, dat kaasspeciaalzaak van Dee de Mira avocado olie al in zijn assortiment had opgenomen!  Dan zie je weer hoe klein de wereld is!

Order Mira avocado olie naar Estland

Vrijdag 20 juni 2014

Vandaag gaat er een order met Mira avocado olie uit Ecuador naar Estland. Dit bedrijf had ons gevonden via Google! Hoe leuk is dit?

Het verhaal achter Mira avocado olie in Ecuadoriaanse krant

Dinsdag 17 juni 2014

Een mooi interview met Maria Clara Dávalos van Mira avocado olie in de Ecuadoriaanse krant El Comercio; het bijzondere verhaal achter de Mira avocado olie. 

Belangstelling voor Ecuador producten vanuit andere landen

Maandag 16 juni 2014

Ook belangstelling voor Hoja Verde chocolade & koffie en Mira avocado olie uit andere delen van de wereld. Zo was er al belangstelling vanuit Roemenië en Estland, en nu is er vandaag een eerste order binnengekomen vanuit Australië voor de Hoja Verde chocolade. Hoja Verde zelf is volop bezig in Amerika en in andere Zuid-Amerikaanse landen om hun producten te promoten. En Mira was laatst op een beurs in Korea om de avocado olie te promoten!

Mira avocado boter en Hoja Verde chocolade met cresses van Koppert Cress

Donderdag 22 mei 2014

Gerecht met cresses van Koppert Cress met Mira avocado boter en 100% Hoja Verde chocoladeHoe gaaf en smaakvol is dit? De cresses van Koppert Cress met Mira avocado-boter en 100% Hoja Verde chocolade?

Dining56 met Mira avocado olie en gestabiliseerde rozen op tafel

Woensdag 21 mei 2014

Restaurant Dining56 in Arnhem met Mira avocado olie en Kiara gestabiliseerde rozen op tafelRestaurant Dining56 in Arnhem heeft naast de flesjes Mira avocado olie nu ook de Kiara gestabiliseerde rozen uit Ecuador in windlichtjes op hun tafels staan. Hoe fraai is dit?

Mira avocado olie in een recept van Larisse

Dinsdag 20 mei 2014

Recept van Larisse groente wokken met Mira avocado olie

In dit recept bakt Larisse de groente in de Mira avocado olie.

Enthousiaste reacties op de avocado-boter

Zaterdag 17 mei, zondag 18 mei 2014

Afgelopen weekend weer leuke proeverijen gehouden met Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador bij Vers Lekker Makkelijk in Rotterdam en bij Zonnig Zuid in hun shop-in-shop winkel in Bergen. Ik had nu ook de avocado-boter mee om te laten proeven, kijken hoe hierop de mensen reageren. Nu, de reacties waren zéér positief. In Rotterdam waren klanten zo enthousiast, dat ze direct een bakje kochten. Het is ook echt een topproduct voor mensen met allergenen voor dierlijke eiwitten, soja en lupine, wat vaak in boters zit. We gaan het terugkoppelen aan de mensen in Ecuador om de verpakking, etiketering etc. verder te gaan oppakken.

Promotie avocado olie in Korea

Woensdag 15 mei 2014

Promotie Mira avocado olie uit Ecuador op een beurs in Seoul Korea Maria Clara van het familiebedrijf Mira Naturals is in Seoul in Korea de Mira avocado olie aan het promoten: bekend maken over de hele wereld!

Avocado olie in gerechten baby's, peuters

Woensdag 14 mei 2014

Avocado olie is ook heel geschikt in voeding voor baby's en peuters. Babycooking laat zwangeren en ouders zien, hoe je je kind vanaf de allereerste hap gezond en lekker mee kan laten eten. En gebruikt daarbij allerlei eerlijke pure producten, ook producten waar men in eerste instantie niet direct denkt dat het ook in baby- en peutervoeding te verwerken is. Zie ook www.babycooking.nl .

Proeverij avocado olie en chocolade bij Zonnig Zuid

Zaterdag 10 mei 2014

Uitgestalde tafel met Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade voor proeverij in Zonnig Zuid SchagenVandaag een leuke middag gehad bij Zonnig Zuid in Schagen. Veel laten proeven van de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador; positieve reacties en leuk verkocht.

Zendingen naar het buitenland

Woensdag 7 mei 2014

Vandaag is er een zending met onze producten uit Ecuador naar een bedrijf in Roemenië gegaan. Dit bedrijf had enige tijd geleden monsters van ons ontvangen en naar aanleiding daarvan bestelden zij nu de Mira avocado olie, de Hoja Verde chocolade en Hoja Verde koffie uit Ecuador. Dit is echt leuk! En gisteren gingen er monsters van de Mira avocado olie naar Estland. Dit bedrijf had ons via internet gevonden; zij waren op zoek naar een nieuwe leverancier voor avocado olie.

Proeverij Mira avocado olie bij den Elzen

Zaterdag 3 mei 2014

Vandaag een proeverij gehouden met de Mira avocado olie bij kaasspecialist Peter den Elzen in Noordwijk. Leuke, enthousiaste reacties op de avocado olie!

Volop proeverijen met Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade

Maandag 14 april 2014

Proeverij Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade georganiseerd door Gastrovino LangeveldPromotie Mira avocado olie bij visspeciaalzaak Baaij in LisseAfgelopen weekend heb ik 3 proeverijen gehouden. Vrijdagavond 11 april 2014 in La France in Oegstgeest georganiseerd door Gastrovino Langeveld uit Sassenheim met de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador. Zaterdag bij visspeciaalzaak Baaij in Lisse met de Mira avocado olie; zelfs gamba's staan bakken in de Mira Chili Breeze avocado olie! En zondag 13 april in De Oude Tol in Sassenheim, wederom georganiseerd door Gastrovino Langeveld uit Sassenheim met de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade. Weer hele leuke en positieve reactie's ontvangen. Wat altijd weer bijzonder is, dat je mensen tegenkomt die je al een keer hebt ontmoet bij een ander evenement. En dat je bezoekers spreekt, die een link hebben naar mensen waar ik ook weer contact mee heb via mijn producten.

Mooi verhaal over de Mira avocado olie

Woensdag 9 april 2014

Afgelopen week werd ik gebeld door een vrouw, die zo'n 1,5 jaar geleden bij mij de Mira avocado olie had gekocht op een markt in Haarlem. Zij heeft 2 kinderen, die geen vetten en oliën verdragen. Haar kinderen worden dan ziek. Ik weet nog heel goed, dat die 2 kinderen hun moeder smeekte om de avocado olie te mogen proeven. Ze waren direct enorm enthousiast en zeiden tegen hun moeder, dat ze de avocado olie moest kopen, omdat ze het gevoel hadden dat ze hier wel tegen zouden kunnen. En inderdaad de 2 kinderen worden niet ziek van de avocado olie en zijn dolblij, dat ze nu niet alleen vlees of vis van de grillplaat kunnen eten. Nu wilde de moeder weten waar ze nieuwe flesjes avocado olie kon aanschaffen. Een mooi verhaal!

Receptie Pro Ecuador Rotterdam

Donderdag 3 april 2014

Hoja Verde rozen bij receptie Pro Ecuador in RotterdamOp de receptie geweest van Pro Ecuador in World Trade Center in Rotterdam. Zo hebben we met andere bedrijven, die producten uit Ecuador importeren, kunnen kennis maken. Voor de entourage had Pro Ecuador de Hoja Verde rozen bij ons besteld en in vasen geschikt, leuk!

Bezoek uit Ecuador

Maandag 31 maart en dinsdag 1 arpil 2014

Eduardo (algemeen directeur) en Sebastiaan (technische man van de chocolade-fabriek) van Hoja Verde uit Ecuador zijn 1,5 dag in Nederland geweest. We hebben goed informatie met elkaar kunnen uitwisselen en we hebben ook 2 speciaalzaken, die de Hoja Verde chocolade uit Ecuador verkopen, bezocht. Er zijn hele mooie ontwikkelingen gaande bij Hoja Verde: aanschaffing van nieuwe machine voor eigen chocolade-fabriek, die medio augustus 2014 in productie zal gaan. Hoja Verde gaat dan zelf producten maken: bonbons, chocolade repen in 50 gram met speciale toegevoegde ingrediënten en tevens half-fabricaten.

Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade op Culiperslunch 2014

Maandag 31 maart 2014

Op de Culiperslunch 2014, in de Kookfabriek in Amsterdam, kwamen zo'n beetje 90 journalisten van bekende dagbladen, tijdschriften en magazines. Ook waren er foodbloggers, culinaire schrijvers en mensen van TV-kookprogramma's om nieuwe culinaire producten te ontdekken. Ik heb heel veel positieve reacties gehad op zowel de Mira avocado olie als de Hoja Verde chocolade uit Ecuador. Iedereen kreeg na afloop een goodybag mee met informatie over onze producten en een flesje 100% Hass avocado olie.

Chocoa 2014

Het testen van cacaobonen op Trade Fair Chocoa 2014

27 maart 2014: Trade Fair

Donderdag 27 maart ben ik naar de Trade Fair van Chocoa 2014 geweest in de Beurs van Berlage te Amsterdam. Een internationale vakbeurs waar de vraag naar - en het aanbod van cacao samen komen in één marktplaats. Vele bekenden gesproken en nieuwe contacten opgedaan. De Trade Fair was dit jaar voor het eerst. Ondanks dat waren er al aardig wat producenten van cacao vanuit de hele wereld: Bolivia, Brazilië, Ecuador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Peru, Vietnam, Ghana en Kameroen. Op de foto links is te zien, hoe men cacaobonen test op zijn kwaliteit.

28 maart 2014: Chocoa Conference

Vrijdag 28 maart ben ik naar de Chocoa Conference geweest, welke ook in de Beurs van Berlage werd gehouden. Ook weer velen gesproken, tevens ook wat lezingen bijgewoond.

29 en 30 mBonbons met Hoja Verde chocolade gemaakt door Alexandre Bellionaart 2014: Chocoa Festival

Zaterdag 29 en zondag 30 maart met een stand op het Chocoa Festival in het Scheepvaart museum in Amsterdam gestaan om de Hoja Verde chocolade uit Ecuador te promoten. Er waren rond de 4200 bezoekers, welke zéér geïnteresseerd waren in het verhaal achter de chocolade. Heel veel bezoekers de chocolade van Hoja Verde laten proeven. De reacties waren erg positief. De 100% Hoja Verde chocolade blijft mensen verrassen: Heel veel mensen zijn verbaasd, dat er ook 100% chocolade bestaat en na het proeven zijn ze ook nog verbaasd over de smaak. Meestal hadden ze een meer bitter en zure smaak verwacht! Helemaal leuk was het, dat er 3 chocolatiers op het Chocoa Festival mooie producten met de Hoja Verde chocolade gemaakt hadden. Alexandre Bellion had heerlijke bonbons gemaakt met de 72% Hoja Verde chocolade, Dutch Homemade had bijzondere macarons gemaakt met de 72% Hoja Verde chocolade en de 100% Hass Mira avocado olie uit Ecuador (lactose-vrije macaron!) en Huize Geers had met de 72%, 80% en 100% Hoja Verde chocolade eigen repen gemaakt. Zondag heb ik nog een proeverij gehouden met de Hoja Verde chocolade, ook de bonbons en macarons laten proeven. Helemaal leuk was het, dat sommigen bij Dutch Homemade de macarons gingen kopen.

Steeds meer verkooppunten erbij

Woensdag 26 maart 2014

Doordat Chocoweb de Hoja Verde chocolade in zijn assortiment heeft opgenomen is de Hoja Verde chocolade uit Ecuador nu ook te koop op de webshop: www.chocoweb.nl . Tevens verkoopt Chocoweb zijn assortiment bestaande uit duurzame, single origin chocolade ook aan speciaalzaken. Vele speciaalzaken vinden het prettig om aan hun klanten meerdere soorten chocolade te kunnen aanbieden. Via Chocoweb kunnen deze speciaalzaken gemakkelijker kleinere aantallen van meerdere merken chocolade bij één persoon inkopen in een pakket, wat ook weer verzendkosten kan schelen. Kortom: win-win situaties voor iedereen!

Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade te koop in nieuw concept

Maandag 10 maart 2014

Sinds donderdag 6 maart 2014 is de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade ook te zien en te koop in het shop in shop concept PT Post in Bergen. Zonnig Zuid, die de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador al in Schagen verkoopt, heeft nu tevens een gedeelte van deze shop in shop concept. En zodoende zijn daar nu ook onze producten uit Ecuador te koop. Helemaal super, temeer daar Bergen een toeristen dorp is, dus veel bezoekers overal vandaan heeft. Een mooie kans om nog meer mensen bekend te maken met onze producten uit Ecuador.

Proeverij Mira avocado olie Bourgondisch Lifestyle Haarlem

Zaterdag 8 maart 2014

Kasen in kaasspeciaalzaak Bourgondisch Lifestyle in Haarlem

Vandaag hield ik een proeverij met de Mira avocado olie uit Ecuador in kaasspeciaalzaak Bourgondisch Lifestyle, dit keer in Haarlem. Eind oktober 2013 heeft Bourgondisch Lifestyle hier een 2e kaasspeciaalzaak geopend. Ook in Haarlem is er een hele gastvrije sfeer, wat uitnodigt om van alles lekker te gaan proeven. Er wordt echt tijd voor een klant genomen en er wordt vol passie over de producten en het verhaal achter het product verteld. Met het team van Bourgondisch Lifestyle is het altijd gezellig! Ik heb weer meer mensen bekend kunnen maken met onze bijzondere avocado olie.

Hoja Verde rozen in tafelarrangement in programma Business Class

Zondag 2 maart 2014

Hoja Verde rozen in tafelarrangement in programma Business Class van Harry MensVandaag bij het programma Business Class van Harry Mens op RTL7 waren de Hoja Verde rozen uit Ecuador te zien in een tafelarrangement. Helemaal leuk! Steeds meer exclusieve bloemisten raken bekend met de Hoja Verde rozen.

Positieve reacties op de Heerlijk V-Power beurs

Zaterdag 1 maart 2014

Ecuador producten op de Heerlijk V-Power beurs in Katwijk aan ZeeVandaag de hele dag op de Heerlijk V-Power beurs in Katwijk aan Zee gestaan. Het was een geslaagde dag; veel nieuwe mensen weer bekend kunnen maken met onze producten uit Ecuador. Zoals altijd, zeer verbasende reacties op de 100% Hoja Verde chocolade en de Mira avocado olie. De smaakreacties op de chocolade en avocado olie waren zeer positief. Ook nog 3 stukken keramiek van Vega uit Ecuador verkocht, waaronder de bijzondere Turi vaas met druppel!

Geslaagde proeverij bij Foodelicious

Zaterdag 22 februari 2014

Proeverij Mira avocado olie uit Ecuador bij FoodeliciousVanmiddag bij Foodelicious in Rotterdam een proeverij gehouden met de Mira avocado olie uit Ecuador. Leuke, geïnteresseerde klanten kwamen de avocado olie proeven. De reacties waren positief en er werd ook nog leuk verkocht. Weer meer mensen ermee bekend gemaakt. Foodelicious is een prachtige winkel met eerlijke, natuurlijke producten. Het is gewoon heerlijk om in zo'n winkel rond te neuzen en producten te proeven!

Nieuwe contacten via Google

Dinsdag 18 februari 2014

Afgelopen weken zijn we benaderd door bedrijven, die ons hebben gevonden via Google. Dat is top. Zo heeft Foodelicious uit Rotterdam ons gevonden en zo zijn wij op dit moment ook in contact met 2 andere bedrijven. Blijkbaar begint de interesse in avocado olie te groeien!!!

Proeverij avocado olie en chocolade uit Ecuador bij Mabrouk

Vrijdag 14 februari 2014

Vandaag weer een proeverij met de Mira avocado olie en de Hoja Verde chocolade uit Ecuador bij Mabrouk in Haarlem gehouden. Het was wederom weer zinvol en gezellig! Een klant had de olie ook gesignaleerd bij de Vegetarische Slager in Amsterdam; dat is goed om te horen!

2 Chocolatiers die de Hoja Verde chocolade repen verkopen

Vrijdag 7 februari 2014

HelBonbons in de winkel Dutch Homemade in Amsterdamemaal leuk, dat deze week 2 chocolatiers naast hun eigengemaakte producten nu ook de Hoja Verde chocolade repen uit Ecuador verkopen: De Bonbonnerie in Leiden en Dutch Homemade in Amsterdam. Zie ook: www.debonbonnerie.nl
www.dutchhomemade.nl

Keramiek Vega uit Ecuador

Donderdag 6 februari 2014

Na alle drukte van de ISM beurs in Keulen, nu even tijd om het keramiek van Vega uit Ecuador te gaan bekijken, wat tijdens mijn verblijf in Keulen was binnen gekomen. Ja, het is wederom weer bijzonder. Vooral de schalen vind ik erg fraai; schitterende kleuren. Ook de Indianen beeldjes zijn erg kleurrijk.

Keramiek schaal van Vega uit Ecuador met de hand gemaakt, turquoise, bruinKeramieken schaal van Vega uit Ecuador met de hand gemaakt, turquoise, groen, geel, bruinIndianen beeld gemaakt door Vega uit Ecuador: Indiaan met tooi en schildIndianen beeld gemaakt door Vega uit Ecuador: Indianen vrouw met hoedje en poncho

ISM2014 Keulen

Donderdag 30 januari 2014

Afgelopen 4 dagen met de Hoja Verde chocolade in de Pro Ecuador stand op de ISM2014 in Keulen waren zeer succesvol. Ik heb heel veel mensen uit allerlei landen vanuit de hele wereld gesproken. De reacties op de smaak van de Hoja Verde chocolade en het verhaal erachter intrigeerden vele bedrijven. Ik heb heel duidelijk gemaakt, dat wij geen handelaren, maar een verlengarm van Hoja Verde in Ecuador zijn. Dit wil zeggen dat als bedrijven grote hoeveelheden chocolade willen afnemen, wij ze in contact brengen met Hoja Verde Ecuador waarna zij direct van Hoja Verde de producten kunnen afnemen. De komende weken ga ik alles uitwerken. Ik ben heel benieuwd of er mooie relaties met betrekking tot de Hoja Verde chocolade zullen ontstaan.

Bezoek Horecava

Dinsdag 14 en woensdag 15 januari 2014

Afgelopen 2 dagen naar de Horecava in Amsterdam geweest. Ik heb weer heel veel bekenden gezien en gesproken. Tevens heb ik ook weer nieuwe contacten opgedaan, voor onze producten uit Ecuador. Aan bepaalde bedrijven heb ik de "nieuwe" producten van meneer Dávalos van Mira gegeven met de vraag of ze deze producten willen proeven, testen. Het betreft de bijzonder zachtgroene smeerbare avocado boter en het Ají strooisel. Het Ají strooisel bestaat uit de rode pepertjes, die in de avocado olie hebben gezeten om de Chili Breeze avocado olie te verkrijgen. Nadat de rode pepertjes uit de avocado olie zijn gehaald, worden ze eerst gedroogd en vervolgens vermalen, waarbij nog zout en gedroogde knoflook toegevoegd wordt. Erg lekker om gerechten net even een heerlijke bite te geven. Zo geef je smaak aan het eten, zonder smaakversterkers; puur natuur! Dit is ook zo leuk, dat wij samen met Mira en Hoja Verde uit Ecuador ons blijven ontwikkelen.

Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade promoten bij Al Baraka

Zaterdag 11 januari 2014

Promotie Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade bij Al Baraka in HeemstedeNa 2 weken even rustig aan gedaan te hebben, weer aan de slag bij Al Baraka in Heemstede om de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador te promoten. Het was weer gezellig met de heren en de klanten van Al Baraka!

Nog een keer Mira avocado olie promoten bij visspeciaalzaak Baaij

Zaterdag 21 december 2013

Promotie Mira avocado olie bij visspeciaalzaak Baaij in LisseVandaag weer voor de 2e keer bij visspeciaalzaak Baaij in Lisse de Mira avocado olie uit Ecuador gepromoot. Helaas liet het weer niet toe, om buiten met een kraam te gaan staan. Met een beetje geïmproviseer werd er voor mij een mooi hoekje gecreëerd bij de ingang van de winkel, waar ik klanten stokbrood kon laten proeven met notentapenade waarin de Mira 100% Hass avocado olie in verwerkt was. Later bakte ik gamba's in de Mira Chili Breeze avocado olie. Wederom weer hele positieve reacties en leuk verkocht.

3 Balen Hoja Verde koffie naar de brander gebracht

Vrijdag 20 december 2013

3 Balen groene koffiebonen van Hoja Verde EcuadorVandaag 3 balen groene koffiebonen van 3 verschillende koffieboeren uit 3 verschillende provincies in Ecuador naar de brander in Zwolle gebracht. Dat gaat weer heerlijke koffie worden!

Kersthappening bij Villa Zomerdijk in Velsen-zuid

Zondag 15 december 2013

Promotie Ecuador producten bij Kersthappening georganiseerd door Villa ZomerdijkVanmiddag in Velsen-zuid was Fresh Chain bij een gezellige Kersthappening georganiseerd door Villa Zomerdijk. Ook hier weer was Fresh Chain de producten uit Ecuador aan het promoten. Tevens weer genetwerkt met andere ondernemers, ook altijd leuk en belangrijk, dit helpt ook mee om de bekendheid van de producten te verspreiden. Leuk was het, dat Mart van Rooden uit Hillegom langs kwam om foto's van dit evenement te maken. De net binnen gekregen display van Hoja Verde heb ik uit kunnen proberen; chic en handig en de Hoja Verde chocolade kwam zo veel meer tot zijn recht. 's Avonds ben ik nog bij Villa Zomerdijk gaan eten, waar tijdens het eten een optreden was van een komische operazangeres. Echt een aanrader om bij Villa Zomerdijk eens te gaan eten; heerlijk eten, gemaakt door Huub Sleper in een zéér gezellige en knusse ambiance.

Mira avocado olie promoten bij Baaij in Lisse

Zaterdag 14 december 2014

Gamba's bakken in de Chili Breeze avocado olie uit Ecuador bij Baaij in LisseVanmiddag de Mira avocado olie uit Ecuador bij visspeciaalzaak Baaij in Lisse gepromoot. Een groot deel van de middag heb ik gamba's staan bakken in de Chili Breeze avocado olie, erg lekker! En dat vonden ook alle voorbijgangers, die graag wilde proeven. Hiermee werd ook gelijk duidelijk gemaakt, dat je in avocado olie heel goed kunt bakken. Ook de notentapenade met de 100% Hass avocado olie erin verwerkt vond gretig aftrek en ook daarop werd lovend gereageerd op de smaak. Heel veel bekenden gezien en gesproken; kortom een hele leuke en nuttige middag. Helemaal top is, dat vanaf nu de Mira avocado olie ook te koop is bij Baaij visspeciaalzaak in Lisse.

VIP-Event bij Lincherie by Pretty Woman

Donderdag 12 december 2013

VIP-Event met Mira avocado olie, Hoja Verde chocolade & koffie en gestabiliseerde rozenVandaag organiseerde Lincherie by Pretty Woman in Hillegom een VIP-Event in Kerstsfeer. En Fresh Chain was hiervoor ook uitgenodigd om de producten uit Ecuador te promoten. Helaas kwamen er weinig mensen naar dit VIP-Event. Desalniettemin toch weer een aantal mensen bekend kunnen maken met de Mira avocado olie, de Hoja Verde chocolade & koffie en de gestabiliseerde rozen uit Ecuador.

 

VIP-Event met Hoja Verde chocolade en gestabiliseerde rozen uit EcuadorVan netwerken komt netwerken en zo geschiedde dat ook deze avond. Baaij, visspeciaalzaak & catering uit Lisse, was ook aanwezig om zijn nieuwe bezigheden te promoten, zoals kookworkshops en/of lekkere hapjes eten met je bedrijf, je collega's in een zéér gezellige ambiance aan de Vennestraat in Lisse. We raakten aan de praat en zo ontstond het plan om zaterdag 14 december in een kraam buiten voor de winkel van Baaij de avocado olie te promoten.

 

Gezellig het actiemenu van De Nachtegaal gegeten

Maandag 9 december 2013

Serveren van het actiemenu met Ecuadoriaanse ingrediënten door de chefkokVanavond bij De Nachtegaal in Lisse het actiemenu met de Ecuadoriaanse ingrediënten gegeten met een aantal, die ik ken van een netwerkgroep. In het voorgerecht was de Mira avocado olie uit Ecuador en in het nagerecht de Hoja Verde chocolade uit Ecuador verwerkt. Het was erg smakelijk. Tevens was het leerzaam om met elkaar te praten, te brainstormen over waar iedereen met zijn eigen bedrijf mee bezig is.

Openingsreceptie Vers Lekker Makkelijk

Zondag 8 december 2013

Vers Lekker Makkelijk in Rotterdam; verse ingrediëntenVandaag na de openingsreceptie van Vers Lekker Makkelijk in Rotterdam geweest, waar ik voor was uitgenodigd. Dit is een nieuw concept. Vers biedt originele en gevarieerde recepten met alle verse ingrediënten van topkwaliteit voor een gezond en heerlijk gerecht. Zo zet iedere thuiskok binnen een half uur een verrassende maaltijd op tafel, precies in de juiste hoeveelheid voor het aantal personen. Inspiratie, gemak en tijdswinst. Lekker en gezond eten was nooit zo gemakkelijk en betaalbaar bovendien!

 

Naast de meer dan 20 wekelijkse wisselende gerechten biedt Vers:

  • Bijpassende wijnen bij elk gerecht
  • Alcoholische en non-alcoholische dranken, sappen en waters
  • Vers brood, lunch, tapas en delicatessen
  • Super gezonde muesli's, superfoods en -drinks, verse noten en gedroogd fruit
  • Stijlvolle artikelen voor keuken, koken, eten en tafelen die je graag hebt, geeft of krijgt

 

En hier is nu onze Mira avocado olie uit Ecuador te koop! En dat loopt al heel erg leuk, terwijl ze nog maar sinds 28 november 2013 open zijn gegaan. Onze Hoja Verde chocolade gaat hier binnenkort ook verkocht worden. Helemaal top!

Proeverij in Pijnacker met Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade

Zaterdag 30 november 2013

Proeverij in tuincentrum van der Dussen in Pijnacker met Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit EcuadorGisterenavond was Fresh Chain aanwezig met de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador bij een proeverij in tuincentrum van der Dussen in Pijnacker. De proeverij werd georganiseerd door tuincentrum van der Dussen, slijterij De Helm en groente- en fruitspeciaalzaak SmaaQ, alle drie uit Pijnacker. Via André Paap van SmaaQ kwam ik bij deze proeverij terecht. André had namelijk weer van een kok gehoord hoe bijzonder onze avocado olie is en had contact met mij opgenomen om de avocado olie in zijn assortiment op te nemen. Van het een kwam het ander; André neemt ook de Hoja Verde chocolade in zijn assortiment op! Het was een hele gezellige avond met vele positieve reacties en leuke verkoop. Het viel mij op, dat de bezoekers uit omgeving Pijnacker erg vriendelijke, gemoedelijke en open mensen zijn. Kortom het was een zéér geslaagde avond.

Uitdelen uitnodigingen actiemenu De Nachtegaal

Vrijdag 22 november 2013

Afgelopen woensdag op een verjaardag, vandaag bij de vrijdagmiddagborrel in De Nachtegaal en vanavond op een andere verjaardag al wat uitnodigingen gegeven aan mensen, die geïnteresseerd waren om het actiemenu met Ecuadoriaanse ingrediënten te gaan eten in restaurant De Nachtegaal in Lisse. Ik ben benieuwd hoeveel van de genodigden uiteindelijk dit menu hebben gegeten!

 

Vandaag ook nog door een groente speciaalzaak gebeld, die van een kok had gehoord, dat onze avocado olie zo heerlijk is! Dat zijn leuke dingen. Volgende week zaterdag 30 november doe ik gelijk mee met een proeverij met de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade waar o.a. deze groente speciaalzaak ook aan deelneemt.

Fresh Chain met Mira avocado olie bij proeverij in Schagen

Zondag 24 november 2013

Proeverij met Mira avocado olie uit EcuadorVandaag bij een proeverij in Schagen geweest met de Mira avocado olie uit Ecuador. De proeverij werd gehouden in hotel Igesz in Schagen en werd georganiseerd door delicatessenzaak Zonnig Zuid uit Schagen. Weer een aantal mensen bekend kunnen maken met de Mira avocado olie, zowel de bezoekers van deze proeverij alsmede andere gepassioneerde leveranciers van mooie lekkere producten. En weer een verkoopadres erbij voor de Mira avocado olie uit Ecuador: Zonnig Zuid, Gedempte gracht 9 in Schagen. Zie ook: www.zonnig-zuid.nl .

Het actiemenu van de Nachtegaal in Lisse geproefd!

Dinsdag 19 november 2013

Vanmiddag in de Nachtegaal in Lisse het menu gegeten waarin de Mira avocado olie en Hoja Verde chocolade uit Ecuador verwerkt zijn. Echt ontzettend lekker, mooie smaakcombinaties. Mijn complimenten voor chefkok Chris Jager. Met dit menu maakt de Nachtegaal een actie. Daarover horen jullie morgen meer!